Helyi közélet

2013.11.03. 18:10

Autóra támadtak a gadnai romák

Gadna - Azt hitték, szkinhedek ülnek benne, összetörték az alpolgármester fiának kocsiját.

Gadna - Azt hitték, szkinhedek ülnek benne, összetörték az alpolgármester fiának kocsiját.Botokkal és baltákkal felfegyverzett részeg romák támadták meg pénteken egy gépkocsit Gadnán, tájékoztatta lapunkat egyik olvasónk, aki úgy tudja, csak akkor engedték el a sofőrt, amikor rájöttek, hogy az a saját alpolgármesterük fia. “A kocsit szépen összetörték, rendőrségi intézkedés is történt”, közölte olvasónk. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a történetet.

Lakatos Dezső, a település polgármestere viszont elmondta: a falubeliek ijesztgették egymást, és a felfokozott idegállapotban lévő emberek dobáltak meg egy kocsit, amiről azt hitték, szkinhedek ülnek benne. Pénteken halottak napja volt, és a a romák félnek a halottaktól, ezért az egyik “egyedül élő asszonyka” elterjesztette, hogy szkinhedek vannak a faluban, mert így nem kellett egyedül lennie, mesélte a polgármester. A hír hamar bejárta egész Gadnát. Más forrásból úgy tudjuk, egyesek még a nádast is fel akarták gyújtani, mert szerintük ott bujkáltak a bőrfejűek.

Az alpolgármester huszonéves fia ekkor hajtott hazafelé a barátnőjétől - mesélte tovább Lakatos Dezső -, de meglátta, hogy egy autó kanyarodik ki a víztároló környékéről. Megállt, hogy megnézze, nem a krumplijukat lopja-e éppen valaki, de amikor látta, hogy rendőrautó, továbbindult. Ekkor azonban egy közeli házból kiáramlottak a szkinhedvadászok, és megdobálták a kocsit. Az alpolgármester fia Lakatos Dezsőhöz hajtott, hogy elmondja neki, mi történt. Szerencsére senki sem sérült meg, tette hozzá. Más forrásból úgy értesültünk, hogy valóban használtak botokat és fejszéket az autóra támadók, két baltát is a házak udvaráról szedtek össze a helybeliek.

A polgármester elmondta még: a rendőrség naponta többször is jelen van a településen, így éppen akkor is Gadnán tartózkodtak a járőrök, amikor az incidens történt. Kezdeményezni fogja a rendőrségen - tette hozzá Lakatos Dezső -, hogy a hamis bejelentéseket tevőket a hatóság szigorúan büntesse meg, mert már korábban is telefonáltak a rendőröknek indokolatlanul Gadnáról.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában