Helyi közélet

2015.01.06. 20:10

Menzareform közelről: alig volt maradék

Miskolc - Nem tudni, máshol hogy rajtolt a téli szünet utáni első napon a konyhareform az iskolákban, de ott, ahol mi jártunk, a miskolci Fazekas Iskolában, az éppen ebédelő negyedikesek alig hagytak valamit a tányéron a paradicsomlevesből, illetve a rántott halszeletből.

Miskolc - Nem tudni, máshol hogy rajtolt a téli szünet utáni első napon a konyhareform az iskolákban, de ott, ahol mi jártunk, a miskolci Fazekas Iskolában, az éppen ebédelő negyedikesek alig hagytak valamit a tányéron a paradicsomlevesből, illetve a rántott halszeletből.

A „jól teljesítést” igazolandó, mielőtt a konyhás néniknek leadták volna a tálcát, egyenként be is mutatják osztályfőnöküknek, Kalup Laurának az „eredményt”, aki – nini! – egy saját dobozt pakol el ép.

– Az én ebédem sóska volt. Nem mintha nem lenne jó a menzakoszt, csak én nem vagyok húsos, csak a csirkét és a pulykát eszem meg, így hát inkább otthonról hozok magamnak ebédet. A menü változatos, persze nem minden gyerek szeret mindent, de megegyeztünk, hogy azért legalább pár kanállal mindenki eszik a nemszeretemből is. Ritka, hogy valamit általánosságban nem kedvelnek, ilyen a gombócféle, viszont például a lencsét imádják.

Kakaóként kelendőbb

Megtudtuk: abban az osztályban a tízóraira, uzsonnára kapott alma is elfogy. Ha túl nagy, vagy maradék van, azt az osztályfőnök felcikkezi, így szívesebben bekebelezik. A szülőkkel megbeszélve instant kakaóport is tartanak, így kelendőbb a tej.

ÉM-SzK


A moslék mint értékmérő?

Miskolc - Egészségesebb menzával kezdték az évet a gyerekek. Miskolcon elébe mentek a változásnak. tovább »

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában