Helyi közélet

2015.07.11. 15:54

A múlt suhant a miskolci síneken

Miskolc - Pénteken volt 118 éves a miskolci villamosközlekedés. Az érdeklődők láthatták többek között a 151-es FVV „Bengálit”, vagy éppen az SGP „bécsi” szerelvényt. 

Miskolc - Pénteken volt 118 éves a miskolci villamosközlekedés. Az érdeklődők láthatták többek között a 151-es FVV „Bengálit”, vagy éppen az SGP „bécsi” szerelvényt. 

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. életében nagyon fontos hagyomány a Közlekedési Napok programsorozat – vallja a közlekedési vállalat. Ezzel minden évben azok előtt tisztelegnek, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamosközlekedést, és tisztelegnek azok előtt is, akik azóta is töretlenül működtetik, fejlesztik a miskolci közösségi közlekedést.

2015-ben a miskolci villamosközlekedés 118 éves. Az évforduló alkalmából pénteken központi ünnepség keretében elismerésben részesültek a miskolci közösségi közlekedésért dolgozók.

A díjátadó ünnepségen a közlekedési társaság legmagasabb elismerését, a 2000. évben alapított Meszléri Zoltán díjat – amit a miskolci közösségi közlekedésért kiemelkedő tevékenységet folytató főállású szakember, a közlekedés fejlesztésében végzett kimagasló, maradandó és példamutató tevékenységéért, a közösségi közlekedés érdekében legalább egy évtizeden keresztül végzett magas színvonalú munkájáért kapja – Sass Imre gyorsbeavatkozó és Nádházi József művezető érdemelte ki. Mellettük törzs­gárda emléklapban részesült 40 éves munkaviszony elismeréséért Farkas Béla és Bolha József, míg többen emléklap-kitüntetésben is részesültek.

A tegnapi napot, a 118 évet felvonulással is ünnepelte az MVK. Kigördült a remízből a hóseprő, a 100-as és 151-es FVV „Bengáli”, az SGP „bécsi” szerelvény pótkocsival együtt, illetve egy Tátra villamos is.

ÉM-JLI


Miskolc – A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. életében nagyon fontos hagyomány a Közlekedési Napok programsorozat, mellyel minden évben tisztelegnek azok előtt, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamos közlekedést és tisztelegnek azok előtt is, akik azóta is töretlenül működtetik, fejlesztik a miskolci közösségi közlekedést. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában