2016.09.11. 00:31
Az alternatív iskolától receptet is kaptunk…
Sajóecseg - A sajóecsegi iskola tanulói a sajtkészítéssel is ismerkednek. Soltész Mónika megosztotta velünk az egyik kecskesajt receptjét. Azt ígéri, könnyű elkészíteni, és nagyon finom.
Sajóecseg - A sajóecsegi iskola tanulói a sajtkészítéssel is ismerkednek. Soltész Mónika megosztotta velünk az egyik kecskesajt receptjét. Azt ígéri, könnyű elkészíteni, és nagyon finom.
Íme a hozzávalók:
És így készítjük el:
Forraljuk fel a tejet, ha már lobog, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fehérszőlőből készült borecetet. Ekkor elkezd elválni a túró és a savó. (A savó nagyon jó például szappan készítéséhez is.) Sűrű szűrőn szűrjük le, ekkor fűszerezzük a szűrőben. Rakjunk a szűrőre zsírpapírt, majd rá egy kis lábassal teli vizet, ezzel nyomjuk ki belőle a savót. 2–3 óra múlva gomolyát kapunk, 10–12 óra után kemény kecskesajtot.
ÉM