2017.01.29. 16:14
Serpenyőbe került a besenyői disznó
Szirmabesenyő - Csak a röfi nem örült, hogy szombaton Röfi Napot tartottak Szirmabesenyőben.
Szirmabesenyő - Csak a röfi nem örült, hogy szombaton Röfi Napot tartottak Szirmabesenyőben.
A Szirmabesenyői Szirmay-kastély udvarán felállított sátorban fergeteges a hangulat. Malacfüllel felvértezett asszonyok táncolnak és énekelnek, a talpalávalót az Agyagbanda húzza.
Sül a kolbász, fogy a pálinka, megállapítjuk, jó helyen járunk, a III. Besenyői Röfi Napon.
A reggel látvány-disznóvágással kezdődött majd a kolbásztöltő versenybe benevezett csapatok láttak munkához. A Kulcs Magazin csapatának remekét mi is megkóstolhatjuk. Muskotályos házikolbász, árulja el ínyencségük nevét Német Sándor, a csapat egyik tagja.
Mint mondja, a jó kolbász titka a jó fűszerezés és a megfelelő arányok. Mindezt egy kis muskotályos borral tették még pikánsabbá. Kiderül: versenyen kívül is rendszeresen töltenek kolbászt, legközelebb szarvashús lesz az alapanyag.
Riportunk a hétfői Észak-Magyarországban.