2017.02.13. 11:16
A nap receptje: téli töltött karalábé
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Első ránézésre van benne pár komplikált fogás, de részletesen leírunk mindent, hogy még véletlenül se legyen gond.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Első ránézésre van benne pár komplikált fogás, de részletesen leírunk mindent, hogy még véletlenül se legyen gond.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A karalábékat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, kevés olajon pároljuk, felöntjük vízzel. A karalábé szép leveleinek kivágjuk az erét, jól megmossuk. Elkészítjük a tölteléket: darált hús, apróra vágott hagyma, fokhagyma, tojás, só bors, majoránna. Az előkészített karalábélevelekbe a töltött káposztához hasonlóan beletöltjük a masszát. Óvatosan beletesszük a párolt karalábés lébe, a maradékból kis gombócokat formálunk. Lassú tűzön, hogy ne menjenek szét a gombócok, rázogatva puhára főzzük. A lisztből, tejfölből, tejből, vízből elkészítjük a csomómentes habarást. Kiforraljuk, petrezselyemzölddel és kaporral a tetején tálaljuk.
- Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc -