10 órája
Fókuszban a kun hagyományok
Már lehet nevezni a Magyarország étele 2025 versenyre.
A bárányhús is központba kerül (illusztráció)
Fotó: MW
Elindult a nevezés a Magyarország étele 2025 versenyre, a megmérettetésre december 15-ig lehet jelentkezni, a kidolgozott recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.
Az idei megmérettetést „A Tiszán innen: Kis Kunság, túlnan Nagy Kunság” mottóval rendezik meg, mivel a kun hagyományokra épülő magyar konyha kerül a verseny középpontjába. Az elődöntőket követően a megmérettetés döntőjét Szolnokon tartják 2025. április 26-án és 27-én.
Az idei verseny során kötelezően használandó anyagok a juh- vagy bárányhús; a laktózmentes vaj; valamint a Szatmári malom lisztjei és malomipari termékei.
Bővebb információk a versenyről a www.magyarorszagetele.hu weboldalon találhatók.