2017.04.12. 11:12
Munkalehetőséget biztosítanak a húsiparban
Felsőzsolca, Miskolc, Sátoraljaújhely - A szakképzés hosszú múltra tekint vissza a Sajó-Hús Kft.-nél.
Felsőzsolca, Miskolc, Sátoraljaújhely - A szakképzés hosszú múltra tekint vissza a Sajó-Hús Kft.-nél.
A cég megalakulása óta viseli a szívén a húsipari szakember utánpótlás-nevelést.
– Két intézménnyel, a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Földmérési Szakképző Iskolával, valamint a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolával állunk kapcsolatban – mondta Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója. – Mintegy negyven, nappali rendszerben tanuló diákot képzünk húsipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus és csontozó munkakörökre. Ezeken kívül az iskolákkal karöltve helyet adunk a felnőtt szakképzésben és átképzésben résztvevőknek is. A képzőintézményekkel kialakított jó kapcsolatunk jegyében egyik szakoktató kollégánk áprilisban norvégiai szakmai úton vesz részt. A képzést mestervizsgával és technikusi végzettséggel rendelkező munkatársaink végzik. A diákok a három mintaboltunkban szereznek bolti eladói gyakorlatot, és iskoláik sikeres elvégzése után a jól teljesítők saját üzemünkben is kaphatnak munkalehetőséget.
Hiányszakma
Mivel a húsipari szakemberekből hiány van, ezért a tanulók képzésük során jelentős pluszösztöndíj-juttatásban részesülnek, és mind bel-, mind külföldön könnyen elhelyezkedhetnek.
ÉM-KT