Helyi közélet

2017.05.06. 12:31

A nap receptje: paprikás-zsályás csirke

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Lepje meg családját egy igazi zöldfűszeres-citromos különlegességgel!

Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Lepje meg családját egy igazi zöldfűszeres-citromos különlegességgel!

Hozzávalók:

  • 4–6 egész házi vagy biocsirkecomb
  • só és frissen őrölt bors
  • 3 ek. házi vagy biovaj
  • 3 felszeletelt kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1–2 ek. apróra vágott zsálya
  • 2 ek. apróra vágott kakukkfű
  • 1 bio­citrom leve és reszelt héja
  • Elkészítés:

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A besózott és beborsozott csirkét helyezzük a megolvasztott vajra egy serpenyőbe és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük félre. A maradék felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a paprikát, fokhagymát, zsályát, kakukkfüvet, és 2–3 percig azon pirítjuk. Ezután sütőtálba helyezzük, majd a tetejére fektetjük a csirkecombokat. Meglocsoljuk fél citrom levével és rászórjuk a reszelt héját, sütőben 35–45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, majd leöntjük a maradék citromlével, és készre sütjük.

    - Hugya Sándorné, Legyesbénye -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában