2017.05.06. 12:31
A nap receptje: paprikás-zsályás csirke
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Lepje meg családját egy igazi zöldfűszeres-citromos különlegességgel!
Debrecen, Legyesbénye, Miskolc, Nyíregyháza - Lepje meg családját egy igazi zöldfűszeres-citromos különlegességgel!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A besózott és beborsozott csirkét helyezzük a megolvasztott vajra egy serpenyőbe és pirítsuk fehéredésig, majd tegyük félre. A maradék felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a paprikát, fokhagymát, zsályát, kakukkfüvet, és 2–3 percig azon pirítjuk. Ezután sütőtálba helyezzük, majd a tetejére fektetjük a csirkecombokat. Meglocsoljuk fél citrom levével és rászórjuk a reszelt héját, sütőben 35–45 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, majd leöntjük a maradék citromlével, és készre sütjük.
- Hugya Sándorné, Legyesbénye -