Mezőcsát

2019.05.29. 09:00

A szezon végére új arculatot kap a Mezőcsáti Strand- és Termálfürdő

A legnagyobb attrakció egy új és korszerű vízforgatós családi élménymedence kiépítése.

Pap Gyula

A 2019-es év is sok meglepetést tartogat Mezőcsát városának. A város arculata is szépül, megújul sok tekintetben, de egy igazi városi kincs felújításához is elérkeztünk, melyről Siposné Horváth Anita polgármester számolt be bővebben.

A strandfürdő­ben lévő fogadó­épületünket is fel­újíttatjuk.” Siposné Horváth Anita

– Talán a legjobb szó a fürdőnkre a kincs, hisz páratlan a víz minősége, és sokan látogatják emiatt kicsiny városunkat. Kiugrási lehetőség, mely még rengeteg újításra és átalakításra vár. Így hát örömmel jelentem be, hogy Mezőcsát Város Önkormányzata jelentős összeget kapott a fürdő fejlesztésére, a 2018. évi L. törvény Magyarország 2019. évi központi költségvetéséből. Jelenleg is folynak a tervezések, a kalkulációk.

Élményelemek mindenkinek

Terveink szerint ez év végén kezdődnének a beruházások, és 2020 végére be is fejeződnének a munkálatok. A legnagyobb attrakciónk ezzel kapcsolatban egy új és korszerű vízforgatós családi élménymedence kiépítése, amely több élményelemet is tartogat majd az idelátogatóknak, a gyermekektől egészen az idősebb korosztályig. A jelenlegi nagy termálvizes medencénk a töltő-ürítő rendszerét megőrzi, de élményelemekkel gazdagodik és csempeburkolatot kap. A meglévő fogadóépületünket is felújíttatjuk, mely a jegypénztárt, a mosdókat és zuhanyzókat foglalja magába. Kialakítanak, kiépítenek a fürdő előtt egy parkolót is. A fedett medencés épületünket is korrigáljuk, méghozzá légtechnikát kap a medencetér és a burkolatok cseréje is megtörténik. Természetesen a közművek fejlesztése és kiépítése sem maradhat el – osztotta meg velünk álmaikat, terveiket Siposné Horváth Anita polgármester.


Nyitvatartás

Télen – fedett medence (szeptember–május)

Péntek: 15:00–22:00

Szombat, vasárnap: 09:00–17:00

A szauna csak a téli időszakban és kizárólag hétvégén üzemel.

Nyáron (június–augusztus)

Hétfő: zárva

Kedd–vasárnap: 09:00–17:00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában