Választás

2019.05.26. 16:47

Eddig egy rendkívüli esemény megyénkben

A választópolgár megjelent a választókörben, noha mozgóurnára jegyezték elő.

Szavazás

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint az országban eddig nyolc rendkívüli esemény történt az EP-választás alatt, vagyis olyan dolog, amely hosszabb, rövidebb időre megzavarta a szavazás menetét, a szavazás törvényi előírásaiba ütközik, vagy valamelyik szavazatszámlálási bizottsági tag a jegyzőkönyvezését kérte. Ezek jellemzően rosszullétek, amelyből eddig bizottsági tag, bizottsági elnöki, és szavazói is előfordult.

Megyénkből eddig egy ilyen rendkívüli esetet regisztráltak a kazincbarcikai 16-os szavazókörből. Egy választópolgár megjelent a szavazóhelyiségben, mert szeretett volna szavazni. A személyi igazolvány és a lakcímkártya ellenőrzése után kiderült, hogy a névjegyzékben nem szerepel, de a mozgóurnás jegyzéken igen. Állítása szerint ő nem kérte a mozgóurnát, és nem is érti, hogy került oda a neve.

A Szavazat Számláló Bizottság elutasította a választópolgárt, és a nevét a visszautasítottak jegyzékére felvezette. A polgárt tájékoztatták, hogy azért nem szavazhat, mert a mozgóurnás jegyzéken szerepel, ezért ki fognak menni hozzá a mozgóurnával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában