EP-Választás

2019.05.26. 16:00

Vattay Angelika szerint minden X számít

Első szavazó diákot kérdeztünk arról, miért érzi fontosnak, hogy ő is beírja valahová azt a bizonyos X-et.

Bájer Máté

- Négy napja töltöttem be a 18-at – árulta el Vattay Angelika, akinek határozott elképzelései vannak a voksolást illetően.

– Koromból adódóan nincs túl nagy hátterem a politikai életben, de mindenképp fontosnak tartom, hogy jelenlegi tudásom és álláspontom szerint elmenjek az első szavazásomra. Véleményem,hogy minden embernek, aki saját jövőjéről szeretne dönteni, érezni kell ambíciót arra, hogy elmenjen szavazni. Minden egyes voks számít, mint csepp a tengerben. Az EU-val kapcsolatban fontosnak tartom az országok közti szabad utazást. A nyitott határok által a külföldi álláslehetőségeket is ki lehet használni. De ezen lehetőségek általszámos kötelezettség is adódik. Olyan családban nőttem fel, ahol mindenki minden szavazásra elment. Már kiskoromban is anyukám mellett álltam a szavazófülkében és értetlenül kérdezgettem, hogy mit és miért kell beikszelni. Mára már megértettem, és úgy látom, a legtöbb velem egykorú fiatal érez hajlandóságotarra, hogy döntsön. A politikai életről az interneten és TV-ből tájékozódhat az ember legkönnyebben. Arra viszont figyelni szoktam, hogy ne csak egy politikai beállítottságú oldalt olvassak vagy csatornát nézzek. Így valamilyen szinten teljes képet kapok aközélettel kapcsolatban. Szerintem nem másodlagos az EU-s szavazás, mert meghatározza hazánk sorsát, mint bármely másik szavazás csak nem hazai körökben mozogva hanem globálisan – véli a Zrínyi Ilona Gimnázium végzős diákja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában