tömegközlekedés

2020.04.02. 10:00

Miskolcon is applikációval buszozhatunk

A közlekedési mobiljegyek használata a veszélyhelyzet alatt segíti a járművezetők és a pénztárosok jegy- és bérlet­értékesítési tevékenységének kiváltását.

Forrás: MVK Zrt. honlapja

Gyorsított bevezetési eljárással Miskolc helyi közösségi közlekedésében – az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain – is bevezették március 27-én, péntektől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzkímélő közlekedési mobiljegy megoldást. A két társaság megállapodása alapján megvalósult az applikációban történő jegy- és bérletvásárlás lehetősége a miskolci közlekedési vállalat valamennyi járatán.

A megállapodás alapján azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket vagy bérleteiket az MVK járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A vonaljegyek mellett elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, míg a bérletek esetében a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas, valamint az általános díjtermékek vásárolhatók meg múlt péntektől.

Az alkalmazások elérhetőek az MVK Zrt. weboldalán és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában