beruházás

2020.11.08. 13:30

Elképzelték, eltervezték és meg is valósították

Szalagátvágással, énekszóval és egyházi áldással ünnepelték meg a létrejött projekteket.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Egyszerre öt beruházást adtak át pénteken délután Kisgyőrben. A járvány miatt torlódott össze és olvadt egybe az átadóünnepség – mondta Kékedi László polgármester.

A beruházások

A pályázatoknak köszönhetően olyan felújítási munkálatokat és beszerzéseket tudtak megvalósítani, melyeket a község önerejéből nem tudott volna véghez vinni. Ilyen volt a Kulcsár-völgy és Csincse-patak mederrendezése. Továbbá a Magyar falu program keretein belül az orvosi rendelő felújításának második üteme, mely régóta váratott magára. Szintén

a programnak köszönhetően az önkormányzat kezelésében lévő Kenderföld és Hegyalja utca aszfaltozása, valamint óvodai játszóeszközök vásárlása és telepítése. A Kisgyőrhöz tartozó Mocsolyáson pedig vidékfejlesztési pályázat forrásaiból sikerült kivitelezni a ravatalozó felújítását is – tette hozzá a polgármester.

„Az álmok időnként valóra válnak, ezt már korábban is megtapasztalhatták a településen” – emelte ki a polgármester köszöntőbeszédében. A most átadott beruházásokat is megálmodta az önkormányzat, illetve a képviselő-testület tagjai már nagyon régóta, és sikerült is megvalósítani.

Erről az évről elmondható, hogy bár nehéz volt mindenki számára, mégis van miről beszélni, van mit felmutatni a jövő számára, és nem állnak meg itt, további tervek is vannak – hangsúlyozta beszédében Kékedi László.

Újabb előrelépés

„Megint lépett előre Kisgyőr, hiszen közel 100 millió forint értéket hoztak létre a beruházásokkal” – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője. Nemrégiben ünnepelték a Mocsolyáson átadott hosszú útszakaszt és az új templom épülését, és most újra itt lehetnek az „újabb álmok megvalósulásakor” – értett egyet beszédében a polgármester szavaival.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában