program

2021.11.18. 19:00

„Belépsz a parkba a fénykapu alatt” – Adventi ünnepség Encsen

Kedves szavakkal invitálja az embereket Mikola Gergely, Encs polgármestere a város adventi ünnepségeire és programjaira.

Hegyi Erika

20201213 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Nyíregyháza adventi koszorúján vasárnap a harmadik gyertyát dr. Ulrich Attila alpolgármester és dr. Gaál Sándor református esperes gyújtotta meg.

Forrás: MW

Fotó: DODÓ FERENC

„Képzeld el: egy szép decemberi szombat délután van. A nap már lement, a Gagarin úton sétálsz a Millenniumi park felé. Belépsz a parkba a fénykapu alatt. A teret az ünnepi díszkivilágítás fénye, a forralt bor és a kürtőskalács illata tölti be. A hangulatos zenét időről időre megtöri a korcsolyázó gyerekek nevetése. Ahogy átnézel a korcsolya­pálya felett, megpillantod a város karácsonyfáját. Balra tekintve, a színpad előtt ismerős arcok mosolyognak vissza rád. A hideg ellenére a szívedet megtölti a melegség, az ünnepi hangulat. Lassan elillannak a mindennapok nehézségeinek gondolatai. Elképzelted? Ne csak álom maradjon, éld át az élményt Encsen! Az idei adventi időszakot – ahogy azt már korábban jeleztem – igazán különlegesre terveztük Encsen, hogy ezt az élményt mindenki átélhesse. Színes programokkal, korcsolyapályával, adventi vásárral és díszkivilágítással készülünk” – írja a polgármester.

Advent első hétvégéjén, november 27-én délután fél 5-kor ünnepélyes meg­nyitóra várják az érdeklődőket a Millenniumi parkba. Kigyulladnak az ünnepi fények, és adventi dallamok csendülnek föl a Fourtissimo fúvószenekar jóvoltából. Este 17.45-től Kocsis Tibor koncertjén szórakozhatnak a vendégek.

A korcsolyapályát egy hónapon keresztül lehet majd használni, egészen december 31-éig. A Millenniumi park az ünnepségek idején adventi vásár helyszíne is lesz. Részletek Encs honlapján.

(A borítóképen: Lesz ünnepi díszkivilágítás is [illusztráció])

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában