2022.10.06. 12:30
Mutatjuk, hol ehet a hétvégén bárányt!
Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz, köztük 6 borsodi.
Fotó: Shutterstock
Több éve tartó projekt már a Bárány Napok, amely a szervezők szerint évről-évre népszerűbb mind az éttermek, mind a vendégek körében. A Bárány Napok keretében a résztvevő éttermekbe látogatók különféle bárányos ételeket kóstolhat meg, sok étterem külön ajánlattal is készül az eseményre.
A Juh Terméktanács az Interovic nevű spanyol testvérszervezetével konzorciumban az idén is dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán, ezért szervezte meg – tavaly kétszer, az idén az áprilisi után már második alkalommal – az európai uniós támogatású Bárány Napokat.
A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, fontosnak tartják, hogy a fogyasztók megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, maga a folyamatafenntartható, környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajta, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. Húsuk finomabb, elkészítésük egyszerű.
Ízletes és fenntartható
A finom falatokon túl a vendégek tájékozódhatnak az európai, ízletes és fenntartható bárányhúsról vagy online végiglapozhatják a legfinomabb juh-és bárányételek receptkönyvét. A barihus.hu/receptek oldalon egyébként számtalan receptet találunk, csak néhány cím a listából ízelítőként: Tépett báránycomb házi tortilla lepénybe töltve, Bárány „nuggets” zöldfűszeres borsófőzelékkel, Flamand barna sörös báránycsülök rakott burgonyával, Wok-ban készült bárány zöldségekkel.
A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listája ITT!
A programban résztvevő, megyénkben található éttermek: A Bárány Étterem (Edelény) |