2023.03.24. 10:53
Ezüstérmes lett a Szentpáli csapata
Miskolci szakács-, cukrász- és pincértanulók szerepeltek kiválóan az országos versenyen.
Az ezüstérmes csapat
Fotó: olvasó
Március 22-23-án tartották a VI. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny országos döntőjét Szekszárdon. A vendéglátó tanulók számára szervezett megmérettetésen 7 csapat indult az országból. Az első helyet a párkányi Magán Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia szerezte meg. Második lett a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola, harmadik pedig a Győri SzC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum.
A miskolci csapat tagjai: Heinisch Gabriella (szakács), Kosztra Maja (szakács), Császári Beáta (cukrász), Jámbor Balázs (pincér), Radványi Szilárd (pincér). Felkészítő tanáruk Cserei Lászlóné. A második helyezés mellett a csapat elhozta a legjobb élőmunkáért járó pincér különdíjat és a legjobb szakácspáros különdíját is.
Ezüstérmes lett a Szentpáli csapata