Képriport

2023.08.15. 15:00

Szereti a főtt csemege kukoricát? Akkor nézegessen képeket!

Számos célra termesztik a kukoricát, ebből csak egy az étkezési cél, emellett élelmiszeripari, takarmányozási, bioüzemanyag, és ipari felhasználásra is alkalmas.

Már mehet is a fazékba

Fotó: Ádám János

Nincs annál finomabb a nagy, nyári melegben, mint egy cső zsenge, főtt kukorica. Most van itt a szezonja, a piacon már viszonylag olcsón kapható. Megfőzni sem bonyolult, alig tíz perc, negyed óra, pici só, és már ehetjük is. (Persze, nem árt kicsit megvárni, míg kihűl.)

Télen a konzerv, morzsolt kukoricát imádjuk, saláták kedvenc alkotórésze.

És nem csak mi imádjuk. A kukorica – vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé – az egyik legfontosabb és legelterjedtebb növény a világon.  Számos célra termesztik, például élelmiszeripari, takarmányozási, bioüzemanyag, és ipari felhasználásra is alkalmas. A kukorica legnagyobb felhasználása az állattartásban történik, ahol takarmányként használják. Emellett sokféle élelmiszeripari termék alapanyaga, például kukoricapehely, kukoricakeményítő, kukoricadara, kukoricakása és kukoricakenyér.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában