Évek óta nem volt

2023.12.19. 13:00

Eláruljuk, várható-e fehér karácsony vármegyénkben

Borsod-Abaúj-Zemplén – Hull a hó, hull a hó, mesebeli álom... kezdődik a régi dalocska utalván arra, hogy ha jön a karácsony, az együtt jár a faggyal, hóval. S mi mindig bízunk benne, hogy karácsonykor havazni fog.

Örökre elköszönnek a hóemberek? Vagy csak az idei karácsonykor kell nélkülöznünk őket?

Forrás: Shutterstock

Fotó: LilKar

De úgy tűnik, már nincs miben bízni. A korábban leesett hómennyiség a hegyekben még nyomokban megtalálható, de teljes fehér hótakarót nem ígér az ünnepekre az Országos Meteorológiai Szolgálat, derül ki előrejelzésükből. Mint az elmúlt években, most is szégyenszemre esővel, talán havas esővel várhatjuk a Jézuskát. 

Az OMSZ „tudományosabb" megfogalmazása szerint ez azt jelenti:  szombaton (december 23-án)  több helyen várható csapadék, nagyobb eséllyel esőre számíthatunk. Karácsonykor szakadozottá válhat a felhőzet. Elszórtan előfordulhat (növekvő eséllyel vegyes halmazállapotú) csapadék. A nyugatias szelet több helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik. A minimum -2 és +6, a maximum 5 és 9 fok között valószínű.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában