2024.01.28. 16:30
Kínaival etették az embereket a Junóban
Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? Gasztronómiai kalandról számolt be a megyei napilap 1994. január 24-én.
A hosszú évek óta üresen álló Juno szálló.
Fotó: Kozma István
Felejthetetlen gasztronómiai élményben lehetett része mindazoknak, akik a miskolci Junó Szálló keleti díszbe öltözött éttermében költöttek el ebédjüket vagy vacsorájukat. A kínai szakácsművészet remekeiből választhattak kedvükre valót, amelyeket Bak János Ferenc, Kínában tanult kiskunfélegyházi fő- szakács varázsolt boszorkányos ügyességgel az asztalokra. A szálloda vezetői az elkövetkezendő időben rendszeresen szeretnének hasonló, „nemzeti napokat" rendezni a más kultúrájú népek konyhaművészete iránt érdeklődőknek – idézhetjük fel az eseményt a harminc évvel ezelőtti híradás alapján.