Pályavég

2024.01.30. 14:17

Jégtelelenítettek: lassacskán helyreáll a rend a miskolci Erzsébet téren - Fotókkal

Január 7-ig üzemelt a miskolci belvárosban az adventi időszakra felépített műjégpálya, azóta a tér rendbehozatalán dolgoznak.

Boon.hu

Hétfőn kezdték meg a homokos talaj eltávolítását az Erzsébet téren.

Fotó: Bujdos Tibor

A múlt év végi ünnepi időszakra alaposan megváltozott a miskolci Erzsébet tér képe, amely - sok más erénye mellett - arról híres, hogy korábban nyári időszakban látványos szökőkút működött rajta.

Az elmúlt év végi adventi időszakra a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. - az önkormányzat megbízásából - egy műjégpályát építtetett fel rá egy erre szakosodott vállalkozással. Az adventi időszak alatt, egészen január 7-ig működött - a városban élők nem kis örömére - az ünnepi díszbe öltöztetett műjégpálya, amely délelőttönként városi iskolás csoportokat fogadott térítésmentesen, délutánonként és esténként, valamint a hétvégeken bárki igénybe vehette térítés ellenében.

A pálya maga 11-szer 35 méter nagyságú volt. Volt mellette öltöző és a helyszínen korcsolya kölcsönzésre is volt lehetőség.

Dolgoznak a tér helyreállításán 

A január 7-i zárás után megkezdődtek a bontási munkálatok. Nem volt egyszerű dolga a munkásoknak, hiszen a fagypont alatti hőmérsékletben természetes módon is fagyott a jégréteg, várni kellett, hogy kedvezőbbek legyenek a körülmények. A felgyülemlett jégmaradékot napokkal ezelőtt elszállították a térről. E hét elején pedig megkezdődött az alapul szolgáló homokos talajréteg felszedése és a terület rehabilitációja.

Ha minden rendben megy, akkor hamarosan régi képét mutatja majd a tér.  

Sokan joggal aggódnak, hogy a térre nemrég elhelyezett új utcabútorok állaga romlott, romlik a a munkálatokban. Hogy mi az eredmény, hamarosan kiderül. Erről is beszámolunk olvasóinknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában