2024.02.10. 17:12
Hurka, kolbász, forralt bor és tea is várta a vendégeket a Mexikóvölgyben – Fotók
Egész évben különleges gasztronómiai programokat tervez az idén 30 éves Diósgyőri Party -Service Kft. A jubileumi eseménysorozat második állomása volt a hétvégén megrendezett úgynevezett „Kocsonya szombat”.
Finomságok Mexikóvölgyben
Fotó: Ádám János
A rendezvénysorozat januárban egy disznótoros programmal indult, ami a vártnál is nagyobb érdeklődést hozott, márciusra bográcsos napot, áprilisra pedig grillezést terveznek. Nyárra a cég vezetői, a Molnár házaspár szeretné a jubileumi évet megünnepelni, valamint kulturális programkínálattal bővítenék a gasztronómiai kínálatot. A rendezvényhelyszín házi színpadán minikoncertek, előadások, színházi estek várják majd a látogatókat.
Kocsonyaszombat a Mexikóvölgyben 2024.02.10.
Fotók: Ádám JánosEzen a héten azonban még a kulináris élvezeteken volt a főszerep, frissen sült házi készítésű hurka, kolbász, sült hagymás vér, tepertő is volt a kínálatban, amihez forralt bort és meleg teát kortyolhattak az érdeklődők. A program elnevezésének megfelelően a szervezők négyféle kocsonyát kínáltak: a sertéskörmös, a füstölt húsos, a vadhúsos és a libamájas kocsonyákat.
Különleges specialitások is készültek: a mazsolás túrós áfonyalekvárral és a juhtúrós masszával készült lepény, amelyek a törzsvendégek régi kedvencei.