Lejárt a határidő

2024.02.07. 06:45

Még nem tudni, hányan pályáztak az Avas kilátó kávézójára

Ha minden igaz, pénteken születhet döntés az ügyben.

Hajdu Mariann

Az avasi kilátó kész, de mikor nyithat a kávézó?

Fotó: Ádám János

Hétfő volt a postára adási határidő, azaz még lehet úton pályázat, válaszolta a városháza sajtóosztálya arra vonatkozó kérdésünkre, hogy lehet-e tudni, hányan jelentkeztek a Miskolc Holding által kiírt határidőig, hogy üzemeltetnék a kilátóban található kávézót, az előtte lévő vendéglátóhelyet, valamint a Bortanyát.

A hirdetmény szerint pénteken bontják a  pályázatokat. Eredmény is akkor születhet majd, azaz akkor derül ki, hogy ki üzemeltetheti a három vendéglátó egységet az elkövetkező minimum 5 évben.

Kérdeztük, mivel a mostani kiírás szerint a pályázónak mindhárom vendéglátóhelyre pályáznia kellett, elképzelhető-e mégis, hogy külön-külön kötnének szerződést bérlőkkel az egyes helyek üzemeltetésére. A sajtóosztály válasza nemet sugallt: "jelen pályázati kiírás alapján csak egyben lehetett pályázni".

Immár másodszor futott neki a miskolci önkormányzat a pályáztatásnak: első körben nem tudott eredményt hirdetni. Hogy pontosan mi lehetett az oka, nem tudni, portálunk akkor úgy értesült, hogy bár pályázó volt, de egyetlen érvényes pályázat sem érkezett be. Első körben külön-külön vártak az Avas kilátó presszóhelyiségére és a kilátó lábánál lévő (még félig kész) vendéglátó egységre üzemeltetőt, most másodszor mindkettőre, valamint harmadikként a Bortanyára közös üzemeltetőt várnak. Ha lesz eredmény, akár március 15-ével nyithatna a kávézó a kilátóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában