Tiszaújváros

2024.02.13. 18:46

Sikeres a vegyipari duális képzési program

Újabb évfolyam kezdi meg tanulmányait a Mol Petrolkémia felsőfokú duális képzési programjában.

Boon.hu

Idén újra hirdetett duális képzést Magyarország legnagyobb integrált olaj-, gáz- és petrolkémiai vállalatcsoportja

Fotó: Ádám János

Tovább folytatja sikeres egyetemi együttműködéseit a MOL Petrolkémia. Ennek értelmében idén újabb 8 hallgató csatlakozik a vállalat képzési programjához a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzéséről. A duális felsőfokú képzésben részt vevő hallgatók nemcsak a szakterületükön mélyedhetnek el, hanem a Mol Petrolkémia munkájának egészét is megismerhetik. 

A vállalat több éve szoros kapcsolatot ápol a térség oktatási intézményeivel, legyen szó középiskolákról vagy egyetemekről. Idén pedig tovább folytatódik az együttműködés, hiszen már a hatodik évfolyam kezdheti meg tanulmányait. Ennek megfelelően a tegnapi duális tanévnyitó ünnepségen a MOL Petrolkémia vezetése mellett a Debreceni Egyetem részéről dr. Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar dékánja, dr. Kéki Sándor tudományos és pályázati dékánhelyettes, a Miskolci Egyetem részéről pedig dr. Siménfalvi Zoltán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja és dr. Bánya Tamás egyetemi docens vett részt.

Biztos pálya 

A program 2018-as indulása óta 38 hallgató végzett, akiknek 90 százaléka a Mol Petrolkémiánál helyezkedett el. Jelenleg 8 jövőbeni mérnök tanul nálunk, akikhez most újabb 8 hallgató csatlakozik. Az együttműködés sikere folytán tavaly mindkét partneregyetemükkel újabb három évre meghosszabbította elköteleződésüket, valamint tovább bővítik képzési palettáikat.  

Képzési programjaik további fejlesztése érdekében év elején megalakult a DS Képzési Központ, melynek tiszaújvárosi vezetője Dési Viktória lett.  

„A zöld átmenet, a körforgásos gazdaságba való becsatlakozás, ezen belül a hulladék-újrahasznosítás, az energiahatékony termelés, és ehhez kapcsolódóan a hatékony munkavégzés működésünk feltételeivé váltak. Ezek megvalósításához és folyamatos fenntartásához szükségünk van a magasan képzett mérnök szakemberekre. Bíznak benne, hogy a programba idén felvételt nyert hallgatók pár év múlva a Mol Petrolkémiánál helyezkednek majd el” – mondta Szabó Dávid, a Mol Petrolkémia Zrt. termelésigazgatója. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában