Másnaposan

2024.03.11. 14:09

Ez történt egy nappal a Miskolci Kocsonyafesztivál után - Fotókkal

Akár egy jól sikerült házibuli a házibuli után, most a várost kell rendbe rakni, miután hazatért a mulató közönség.

Pap Gyula

Már csaknem kész voltak a takarítással, pakolással hétfő délelőtt a miskolci főutcán

Fotó: Bujdos Tibor

A koncertezés, lazulás mellett  egy szubjektív negatív élmény is társult a hétvégi programhoz. A forgatagban természetes módon különféle szórólapokkal is igyekeztek ellátni a vendégeket. A mellettünk álló jól szituáltnak tűnő úriember gyermekével szintén kapott egy példányt. Arra lettünk figyelmesek, hogy rövid idő múlva már a földön hever a dokument. Elejtett valamit – hívtuk fel a figyelmét. Nem, eldobtam – válaszolt. De miért szemetel vele? - adódott a következő már válasz nélkül maradt kérdés. Begyűjtöttük végül a papírt – próbálva egy pici szocializációs hatást kifejteni legalább a gyerekre.

A további szemétgyűjtés már nem ránk várt, a városgazda munkatársai hétfő reggelre kitakarították a belvárost. Hétfő délelőtt körülnéztünk a miskolci belvárosban, már szinte teljesen eltűntek a jól sikerült buli, a Miskolci Kocsonyafesztivál nyomai.  A szeméttárolók mellett összegyűjtött dobozmaradványok jelezték csak, hogy a fél város meglátogatta a rendezvényt. Az árusító pavilonokat teljesen kiürítették és a bontásuk is elkezdődött.

- Igyekszünk vele, ahogy az időjárás engedi a Széchenyi utcát legkésőbb március 14 csütörtökre szabaddá teszik munkatársaink, a Szinva terasznál lévő pavilonok bontására március 15. péntek a határidő – tudtuk meg Gáspár Zoltántól, az Uni-Garden kft. illetékesétől.

Ezt követheti majd várhatóan a jövő héten a begyűjtött ülőalkalmatosságok visszahelyezése megszokott helyükre, ezt a feladatot a Városgazda Kft munkatársai végzik majd el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában