2024.03.05. 11:30
Még kocsonyaverseny is lesz az idei Kocsonyafesztiválon
A számtalan koncert és utcai program mellett kocsonyaversenyek és forróital-versenyek is várják a fesztiválozókat a hétvégén.
Idén újra versenyezni fognak a Miskolci Kocsonyafesztivál kocsonyái
Fotó: Bujdos Tibor
A régi hagyományokhoz hűen idén újra összemérik tudásukat a március 8-án, 9-én és 10-én a Miskolci Kocsonyafesztivál legjobb kocsonyakészítői, mégpedig több kategóriában is.
A kitelepülő vállalkozók kocsonyáinak ízét hagyományos és kreatív kategóriában értékeli szakmai zsűri, míg a látványkocsonya versenyen a megyében található vendéglátóipari szakiskolák szakács és szakács szaktechnikus tanulói mérhetik szakmai felkészültségüket és kreativitásukat, egy előre meghatározott téma alapján.
Az elkészült alkotásokat a Kocsonyafesztivál területén állítják ki a szervezők, így a látogatók is megcsodálhatják 2024 kocsonyaremekeit a rendezvény ideje alatt.
Szakmai zsűri kóstol
A szakmai zsűriben Antal Gábor (zsűrielnök) szakácsmester és magyar grill bajnok, Mandzák Béla executive és kreatív chef, Molnár Zoltánné Képes Erzsébet, a Diósgyőri Party-Service Kft. ügyvezető tulajdonosa, valamint Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál alapítója és tulajdonosa veszi majd górcső alá az elkészült pályamunkákat.
A kóstolás és értékelés március 8-án 12.30-kor kezdődik a Miskolci Galériában, az eredményeket pedig még aznap 19:20-kor kihirdetik ugyanott.
Táblával büszkélkedhet
Az ízkocsonya verseny győztese az árusítóhelyén kihelyezheti „A 2024-es Kocsonyafesztiválon megrendezett ízkocsonya verseny I. helyezett kocsonyája hagyományos/különleges kategóriában” felirattal ellátott táblát, így bárki megtalálhatja és megkóstolhatja 2024 legfinomabb kocsonyáit. A Látványkocsonya versenyen legjobban teljesítő csapatok gasztroakadémiai képzésen vehetnek részt a Metro Kereskedelmi Kft. jóvoltából.
Forralt bor és meleg ital verseny
Jó ételhez viszont jó ital is dukál, így a szervezők 2024-ben megrendezik a forralt bor és meleg ital versenyt is, ahol a kitelepülő vállalkozók alkoholos vagy alkoholmentes forró italai csapnak össze a képzeletbeli ringben. Az italokat szintén szakmai zsűri bírálja a helyszínen, a verseny menete szerint a borászati szakemberekből és borkedvelő civilekből álló zsűri március 8.-án 16:00-kor kezdi a jelentkezők árusítóhelyeinek bejárását, és a különleges italok kóstolását, az eredményhirdetés pedig a kocsonyaversennyel együtt március 8. 19:20-kor kezdődik a Miskolci Galériában.
Az italzsűri tagjai Czupper András (zsűrielnök) és Dr. Hornyik Andrea az István Nándor Borlovagrend részéről, dr. Nagy Gabriella az Avasi Borút Egyesület képviseletében, valamint Berta Béla a Miskolczi Pincék Asztaltársaságától.
Díjazzák a legfinomabbat
Akik pedig megkóstolnák 2024 legfinomabb forró italait, keressék „A 2024-es Kocsonyafesztiválon megrendezett forralt bor és meleg italok versenyének I. helyezettje.” felirattal ellátott táblát a hétvégén a Kocsonyafesztiválon.