Hatalmas siker

2024.04.26. 14:16

Egy aranyérmes és három dobogós versenyzőnk van a Szakma Sztár Fesztiválon

A versenyzők először a vármegyénként megrendezett területi előválogatókon mérték össze tudásukat.

Munkában Juhász Réka fodrász, aki első helyen végzett a versenyben

Forrás: BOKIK

A vármegyénket képviselő hat versenyzőből négyen értek el dobogós helyezést az idei Szakma Sztár Fesztiválon. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 17. alkalommal rendezte meg a szakmák országos versenyét, amelynek döntőjét április 24-26. között tartották Budapesten, a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Hatvan szakma kétszáz versenyzője

Az idei megmérettetésen közel 60 szakmában 200 tanuló versengett Budapesten a legjobbnak járó elismerésért. 

„A versenyzők először a vármegyénként megrendezett területi előválogatókon mérték össze tudásukat, majd a továbbjutók az országos válogatókon bizonyíthattak. Az említett területi előválogatón vármegyénkből 28 szakmában versenyezve 428 tanuló vett részt, az országos válogatóba 10 szakmát képviselve, 25 versenyző jutott tovább – mondta el Bihall Tamás,  a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke, aki szervezői minőségben is részese volt a fesztiválnak. A Szakma Sztár Fesztivál keretében most lebonyolított döntőben vármegyénket – öt szakmában – hat versenyző képviselte, ők a következők voltak: Gudász Gergely kereskedő és webáruházi technikus, Miskolc SZC Berzeviczy Gergely Technikum, Somos László vendéglátás-szervező, Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum, Tóth Mátyás Olivér vasútforgalmi szolgálattevő, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum, Kádár Balázs műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum, Juhász Réka fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és Gyurkó Gréta fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

A versenyen végül Juhász Réka fodrász az első helyezést érte el, de további három versenyző is a dobogón végzett.

Az eredmények:

I. helyezett:

Juhász Réka fodrász, Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Képzőhely: Big Beauty Boss Bt.)

II. helyezett:

Gudász Gergely kereskedő és webáruházi technikus, Miskolc SZC Berzeviczy Gergely Technikum (Képzőhely: Unio Coop, Miskolc Búza tér)

Tóth Mátyás Olivér vasútforgalmi szolgálattevő, Miskolci SZC Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikum (Képzőhely: MÁV)

III. helyezett:

Kádár Balázs műszaki informatikus, Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában