A katonasággal ismerkedtek

2024.04.23. 19:00

Harctéri életmentés, alkalmazható küzdőtechnikák: hasznos bemutatók a Bródy sportnapján (fotókkal)

Második alkalommal rendezték meg – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum kadét toborzó sportnapját, amelynek ebben az évben is a Vitkó Lovas-tanya adott otthont.

Guczi Emese őrmester

A rendezvény lebonyolításában az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred részéről jelentős szerepet vállalt Nagy László zászlós, illetve az alakulat 10. Területvédelmi Zászlóaljának katonái. A diákok 15 csapatban, csapatonként hat fővel mérték össze tudásukat a különböző ügyességi és elméleti feladatokban, melyeket Papp Krisztina tartalékos főhadnagy koordinált, aki helyi lakosként segíti a kadétprogramot. Babik Zoltán törzsőrmester, CLS-katona (Combat Life Saver) harctéri életmentést mutatott be az iskola kadétjaival közösen. A sportnap keretein belül kick-box és thai-box alapismereteket mutatott be Nagy János Gábor tartalékos százados, aki hosszú évek óta foglalkozik ökölvívással, így hasznos és alkalmazható technikákkal ismertette meg az önként jelentkezőket. A résztvevők a nap során hatástalanított fegyvereket is kézbe vettek, valamint térképészeti ismeretekkel és terepen való tájékozódással is gazdagították tudásukat. 
A rendezvényen külön verseny keretein belül megválasztották a „Bródy mesterlövészét” is. A tavaly útnak indított vándorkupáért versenybe szálltak a kazincbarcikai kadétok is az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai ellen, de szoros küzdelemben az ózdi kadétoknál maradt a serleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában