Anno

2024.05.05. 13:15

Ezt lehetett kapni a sétálóutca boltjaiban Miskolcon

A fiatalok nem is emlékeznek rá, hogy hajdanán a villamosok mellett buszok és gépkocsik is jártak a miskolci főutcán. Aztán a 80-as évek elején sétálóutcává alakították.

A miskolci főutcán a 80-as évek elejétől sétálóutca

Fotó: Ádám János

"Miskolcon a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Pártbizottság a közelmúltban megvizsgálta a miskolci Széchenyi utca új forgalmi rendjének hatását a kereskedelmi egységek forgalmára és az áruellátásra", írja 1984. május 3-án az Észak-Magyarország nem sokkal azután, hogy a főutca sétálóutcává vált. Megállapították: a forgalmi változás a megyeszékhely főutcáján elhelyezkedő üzletek áruellátásában problémát nem okozott. Az üzletek árukínálata megfelel a korábbi években kialakult kínálati színvonalnak. Változott viszont a vevőáramlás. Általános tapasztalat, hogy a forgalom csökkent, írta negyven évvel ezelőtt az újságíró. Érdekes, hogy most is kevesen vásárolnak ott, de ez már a plázák megépítésének tudható be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában