Gála

2024.05.28. 10:50

Két napig táncolnak a Fazekas diákok - Fotók, videó

Tánctudásukról adnak számot a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc és moderntánc szakos növendékei hétfőn és kedden a Művészetek Házában.

Bónusné Nánási Regina

Fazekas Táncvizsga

Fotó: BNR

Az idén 60. születésnapját ünneplő Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatának növendékei a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is két előadást tartanak a Művészetek Házában. Május 27-én és 28-án délután öt órától kétórás gálán bizonyítanak a táncosok.

 

Az első előadást hétfőn este 5 órától tartották. Először a Fazekas 60 gála különprodukciójával léptek színpadra a kis táncosok. Majd vitorlát bontottak az előképző évfolyam táncosai, repültek a harmadikosok, felpörgettek a néptáncosok, de volt szalagos tánc, kalotaszegi és somogyi játékok is. A műsort a nyolcadikos évfolyam ballagása, mezőségi táncok és a finálé zárta.

- Vajon lesz-e, aki továbbviszi őseink táncörökségét? - tette fel a kérdést Cseke Gábor iskolaigazgató. - Mi is azon vagyunk, hogy ez a tánckultúra megmaradjon mindannyiunknak. Ezért mindent megtesznek iskolánk oktatói és tanulói.

Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk

- Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő szavaival kívánt kellemes szórakozást Cseke Gábor.

A műsorszámokat Gonda Anita néptánctanár, Kovács Virág néptánctanár, Nagy Zsuzsanna Lucia moderntánctanár, Szobota István néptánctanár és Szabó-Farkas Petra korrepetitor állította össze. A néptánc koreográfiákat a "Táncházzenei átörökítés Miskolcon" pályázati projekt népzenész tanárai, Boncsér Gábor, Jeczenyik Sándor, Puskó Márton és növendékeik és a Fazekas Szülői Zenekar tagjai kísérték.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában