Horgásztó

2024.05.30. 11:19

Horgászversennyel nyitották meg az Ökoparkot

Május 25-én, szombaton sikert sikerre halmoztak a horgászok Halmajon.

Gárdonyi Edina

Az Ökopark nyitásával összekötve rendezték az I. Halmajális Horgászversenyt május 25-én Halmajon. A hat hektáros területen létrehozott három hektáros tóba több mint harminc mázsa halat telepített az önkormányzat. 

Kiváló körülmények az Ökoparkban

Vidékfejlesztési támogatás segítségével épült egy rendezvénycsűr és több filagória, a közfoglalkoztatási program keretében pedig elkészült 22 horgász stég, valamint fedett kiülő.

Horgászverseny

A meghirdetett versenyre 15 horgász nevezett, akik a reggeli óráktól délig szép számban fogták ki a halakat. Közös ebéd után, a főtéren kihirdették a horgászverseny eredményét. 

 

A versenybíróság elnöke Majdanics Péter, a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetségének elnökségi tagja volt, aki sikeresnek és eredményesnek értékelte az eseményt. A díjakat Tóth József polgármesterrel együtt adták át. 

A legnagyobb kifogott halért különdíj járt

A verseny első három helyezettjén kívül díjazták a legnagyobb halat kifogó horgászt is. 

 

A legnagyobb kifogott halért járó különdíjat egy 8,30 kilós pontyfogásért Szmetán István halmaji horgász kapta.

A horgászversennyel nem ért véget a móka

A horgászverseny után egész napos szórakozási lehetőségekkel várták a családokat. 

 

Ügyességi versenyeken és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek az érdeklődők. A gyermekeket ugrálóvár, körhinta, arcfestés, lufi hajtogatás és lovaglási lehetőség várta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában