Jubileum

2024.05.02. 09:30

Tíz éve egyházi fenntartásban a SZIKSZI

Már tizedik esztendeje annak, hogy a Szikszi a római katolikus egyház fenntartásába került Ózdon.

Boon.hu

A jubileum alkalmából dr. Ternyák Csaba celebrált szent misét a iskola tanulóinak és pedagógusainak részvételével az Ív úti római katolikus templomban, majd az iskola tornatermében megtartott ünnepség keretében dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő is köszöntötte a születésnapos intézményt.

 

A helyi politikus szerint az egyház szerepvállalása az iskola működtetésében nemcsak a fiatalok lelki nevelése szempontjából fontos, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy Ózd város egyik nagy múltú oktatási intézménye a jövőben is fejlődni tudjon.

 

- Úgy vélem, a jól működő és vonzó oktatási intézmények megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy városunk a jövőben eséllyel vállalkozhasson a fiatalok itt tartására, hiszen a tanulás, illetve a jó minőségű szakmai képzés az alapja a későbbi sikereknek, így ezáltal a város jövőjének is. Ennél fogva kiemelt célomnak tartom oktatási intézményeink fejlesztését, minőségi megújítását, illetve az egyházakkal ápolt együttműködés erősítését is - fogalmazott ünnepi köszöntőjében dr. Csuzda Gábor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában