Oktatás

2024.06.20. 14:57

A Földes Ferenc Gimnázium a Miskolci Egyetem fenntartásába került

A köznevelésért felelős miniszter nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság döntése alapján vette át a középiskolát az egyetem. Tanárai és diákjai a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg.

Boon.hu

A Földes Ferenc Gimnázium tanárai egyöntetűen támogatták az átvételt

Fotó: ÉM

A Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a miskolci Földes Ferenc Gimnázium fenntartói átvételét azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlógimnáziumaként működjön – számolt be a Miskolci Egyetem a döntésről. 

Az egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával elindított kezdeményezést a Földes Ferenc Gimnázium tanári kara egyhangúlag támogatta a témában 2022 decemberében összehívott tantestületi értekezletén, amelyen a Miskolci Egyetem iskolafenntartói szerepvállalása mellett foglaltak állást. 

A döntés-előkészítés folyamatába bevonták a szülői munkaközösséget is. A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi Központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, akinek a nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság a fenntartói jog átadását engedélyezte a Miskolci Egyetem számára – tájékoztatta a Miskolci Tankerületi Központ vezetője az egyetem rektorát 2024. június 11-én kelt hivatalos levelében. 

„A Miskolci Egyetem a minőségi oktatás fenntartása és a tehetséggondozás érdekében szorgalmazta a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását. A köznevelésért felelős államtitkár úr hozzájárulását követően a gimnázium az egyetemen folyó tanárképzéshez kapcsolódva gyakorlóiskolaként működhet tovább, erősítve Miskolc oktatási kultúrájának a színvonalát” – fogalmazott a döntés kézhezvételét követően prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában