Egy kellemes este

2024.06.06. 08:00

A Művészetek Háza elé költözik pénteken Olaszország

Az idén 20 éves CineFest újabb programmal várja az érdeklődőket.

Boon.hu

Jelenet a filmből

Forrás: CINE-MIS Kft.

Olasz film, olasz ételek, slágerek és életérzés: ezt kínálja június 7-én a szervező Cine-Mis Kft. A CineGasztro rendezvény részeként ingyenesen vetítik (regisztrációhoz kötött, amely a cinemis.hu honlapon tehető meg) a Fényes jövő című olasz filmet a Miskolci Művészetek (MŰHA) Háza Uránia Art Mozitermében. A filmvetítéshez kötődően Olaszország gasztronómiai kínálatából kaphatnak ízelítőt az érdeklődők a MŰHA előtti téren 17:00 és 22:30 között. Az olasz finomságokkal az Anyukám mondta étterem jóvoltából ismerkedhetnek, mindeközben olasz slágerek gondoskodnak a jó hangulatról, a finom borokat Sándor Zsolt pincészete biztosítja a vendégeknek.

Film a filmben

A program az idén 20 éves CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál jubileumi programsorozatának része. A jubileum alkalmából – a szeptemberi fesztivált megelőző időszakban – olyan eseményeket szerveznek, amelyek visszatekintenek a fesztivál eddigi múltjára. A vetített film egyébként a 19. CineFest versenyprogramjában szerepelt alkotás, felíratos romantikus vígjáték, rendezője Nanni Moretti. Főszereplők: Nanni Moretti, Margherita Buy, Anger Zsolt és Silvio Orlando. 
A Fényes jövő egy filmrendező küzdelmeit mutatja be. Giovanni épp egy új forgatására készül. Házassága válságban van, francia producere a csőd szélén áll, lánya pedig elhagyja őt, úgy tűnik, minden ellene dolgozik. Eközben John Cheever Az úszó ember című regényéből ír forgatókönyvet, és egy olyan filmen is gondolkodik, amelyikben sok olasz dal hallható… 
A mindig kötéltáncot járó Giovanninak újra kell gondolnia a dolgait, ha fényes jövő felé akarja vezetni kis világát. A film fél 8-tól tekinthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában