Véleménycikk

2024.06.07. 16:27

Barkaiék hazudnak!

Csákó Attila

Csákó Attila

Feljelentette két kollégámat zaklatás miatt a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület nevű formáció. Hogy miért? Tájékoztatni akarták olvasóinkat, ezért kérdezni mertek dr. Barkai László polgármesterjelölttől. 

Most nem azt szeretném kifejteni, hogy a DK, MSZP, LMP és PM által támogatott politikai „ejtőernyős” heti két napot Budapesten rendel, és a hétvégi önkormányzati választások utánra is lehet hozzá időpontot kérni, tehát csupán három napot szán a miskolciakra: „180 km, néha több”. Nemrég pedig azt bírta mondani, hogy a helyi politikát nem követi. Ahogy azt is csak érintőlegesen említem meg, hogy baloldali támogatói „végezték ki” Veres Pál polgármestert, most meg azzal a maszlaggal állt elő, hogy számít a véleményére.

Arra a napokban napvilágot látott hírre viszont választ szerettünk volna kapni – a kamera és az újságírók láttán mindig idegessé váló – dr. Barkai Lászlótól, 

mit szól ahhoz, hogy a közösségi kampányát egy Budapesten feltőkésített önkormányzati vagyonkezelő cég finanszírozza, hiszen ez felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját. 

Kollégáim erről szerették volna kérdezni a jelöltet, amire feljelentés lett a válasz: bűncselekménynek és törvénytelenségnek nevezik ők mindezt.

A jelölt azt ígérte, hogy a sajtótájékoztatója után megválaszol minden kérdést. De hazudott, mert gyáván elmenekült, megjárt mosdót, és vélhetően a poklok poklát, 

hiszen arról kérdeztük volna, amire vagy nem tudja a választ, vagy nem mondhatja el. De bármelyik esetben ráég a történet: a miskolciakat nem nézheti hülyének, mert nem hagyják!

A polgármesterjelölt leszállhatna a magas lóról, mert rövidesen már csak arra fogunk emlékezni, hogy volt itt valaki – hogy is hívták? –, aki nem az emberek közül való, hanem felsőbbrendűnek képzeli magát. 

Jó példa erre, amikor azt mondta kéjesen és kérkedve a kollégámnak: mondjam angolul, megérti? Igen, a kollégám megérti, azt viszont nem, hogy lehet valaki ennyire beképzelt és öntelt.

Dr. Barkai László alkalmatlan! – és ezt nemcsak én mondom, hanem sokan a vármegyeszékhelyen. 

Például a másik baloldali jelölt, Varga Andrea Klára, a Függetlenek SZIVE polgármesterjelöltje, jelenlegi alpolgármester is.

A feljelentésben azt is állítják, hogy magánbeszélgetését hallgatta le a kollégám. Ha valaki megnézi a felvételt a Boon.hu-n, egyértelművé válik számára, hogy Barkai hangosítja ki a telefonját szándékosan, a készüléket még a magasba is emeli és a stábhoz lép. Tehát 

ez az autentikus válaszok helyett megint csak egy hazugság.

Az ENSZ főtitkára tavaly azt kommunikálta, hogy a sajtószabadság a demokrácia és az igazság alapja, az újságírókat ért támadások kapcsán, pedig azt, hogy „állítsuk meg a fenyegetéseket és a támadásokat!”

Rossz hírem van Barkainak és a hozzá hasonlóknak, akik azt gondolják, hogy fenyegetéssel el tudnak minket hallgattatni, nagyon tévednek. 

Magyarországon demokrácia van, és sajtószabadság! A jövőben is kérdezni fogunk! 

Csákó Attila főszerkesztő

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában