Séta

2024.06.07. 10:40

Garantált városnézés a virágos miskolci belvárosban

A Tourinform Miskolc belvárosi tematikus városnézéseinek idei kiemelt eseménye a belvárosi parkokat, zöld területeket bemutató séta, amellyel Miskolc nevezett a Virágos Magyarország versenyre a „Tematikus városnézések” kategóriájában.

Boon.hu

A Szent István téri virágóra az egyik fontos állomása lesz a sétának

Forrás: Miskolc

Június második szombatján a résztvevők felkeresik az ikonikus belvárosi tereket és parkokat, köztük az Erzsébet teret, a Virágórát, a Szemere kertet és a Testvárvárosi fasort. A séta a Szinva teraszon ér véget. 

A természeti szépségeken kívül az épített örökségről is szó lesz: olyan épületeket, műalkotásokat tekinthetnek meg, amelyeken virágábrázolások láthatók, s megismerhetik a hozzájuk fűződő történeteket is. A városnézés során megnézhetik, hol „terem” a vasfű, melyik banképület kapuját díszítik kovácsoltvas rózsák, és hol található a Három rózsa. A belvárosi zöld területek mellett szó esik majd arról is, hogy a város más részeiben milyen parkokat érdemes meglátogatni. A rendezvény kutyabarát. 

A Tourinform irodából induló belvárosi sétán Kupcsik Sarolta idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket. 

Kezdés: 2024. június 8. (szombat) 10:00 

Tourinform Miskolc iroda (Széchenyi István út 16.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában