Választás 2024

2024.06.09. 07:49

Így nyitottak a szavazókörök a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások napján

Boldván 6 óra előtt néhány perccel már hárman is várakoztak a 001-es számú szavazókör előtt.

Boon.hu

Fotó: Gárdonyi Edina

„Szerettem volna első lenni, és dolgozni is megyek” – mondta el a boon.hu kérdésére Lakatosné Mária, hogy miért érkezett ilyen korán. Nyugdíjasként a helyi italboltban dolgozik. Több feladat is várt rá, mielőtt leadta voksait, hiszen első szavazóként ő ellenőrizte, hogy üresek-e az urnák és a szavazófülkék. A hivatalos procedúra után szavazhatott. 

Amíg a szavazókör nyitását várta, elmondta, hogy 76 éves és nagyon fontosnak tartja, hogy kinyilvánítsa véleményét a közügyekben. Mindig él a szavazati jogával. A férje, aki 80 éves, szintén fog szavazni a nap folyamán.

Beszterczi Istvánné és Balázs Andrea kerti munkát terveztek a mai napra, ezért érkeztek korán, bíznak benne, hogy nem fog esni az eső a nap folyamán.

Mindenre felkészültek

Baloghné Juhász Melinda, a 001-es számú szavazókörben lévő hét fős szavazatszámláló bizottság elnöke elmondta portálunknak, hogy a 6 órai nyitás előtt felkészültek a szavazásra, előkészítették a névjegyzéket és a szavazólapokat. Az idei választások során a polgármestereket, a képviselő-testületeket, valamint az európai parlamenti képviselőket választják meg. Ezen kívül a vármegyei közgyűlésre is szavaznak a választópolgárok. Külön szavazólapokat használnak a nemzetiségi önkormányzatok jelöltjeire. 

A szavazólapokat különböző színű keretekkel látták el a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében. Boldván roma nemzetiségi szavazólapok vannak, amelyeket zöld színű borítékba kell helyezni és lezárni, ellenkező esetben a szavazat érvénytelen lesz – nyilatkozta a szavazatszámláló bizottság elnöke. 

Elmondta továbbá, hogy eddig egy mozgóurna iránti kérelem érkezett, ezeket a kérelmeket délig tudja fogadni a bizottság. Hozzátette, hogy Boldván két szavazókör van, itt, az 001-es számúban 1004 választópolgár szerepel a névjegyzékben.

Rendkívüli eseményre nem emlékeznek

Kocsis Lajosné és Barna Józsefné évtizedek óta szavazatszámláló bizottsági tagok Boldván, és bíznak benne, hogy ahogyan az elmúlt évtizedek során sem történt rendkívüli esemény, úgy ma sem fog.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában