Ez lesz a trend!

2024.06.02. 20:00

Laza nyár lesz az idei, az öltözködésben biztosan

Jön a nyár és nagyon úgy tűnik, hogy a laza, kényelmes stílus mindent visz, legalábbis ez derül ki az általunk megkérdezett tizenéves fiatalok és Kishonthy Csilla stílusszakértő véleményéből is.

Galambos Eszter

Akár melegítőben is divatosnak érzik magukat a fiúk Fotó: Shutterstock

Fotó: kiuikson

Fejes Eszter tizenhét éves gimnazista szerint a fiatalok most nagy előnyben részesítik a nagyon bő nadrágokat, ez lehet háromnegyedes vagy akár földig érő, trapézban végződő. Ehhez kedvelt viselet a lányoknál a rövid top, ami mutatja a hasat. Színek tekintetében nagyon visszajött a farmeres kékes, kopott feketés, keki zöld, koszos kiképzésű anyag. Némi ellentmondás azonban, hogy ehhez a fiatal lányok szívesen választanak pasztelles árnyalatú rózsaszín vagy más élénk színű topot. Eszter kérdésünkre elmondta, hogy azt is el tudja képzelni, hogy ez a generáció a világjárvány ideje alatt otthon volt, kényelmes ruhákat hordott és ennek az eredménye lett, hogy most ez az utcai divatban is megjelenik. A nemi különbségek is eltűnőben vannak, Eszter tapasztalata szerint az is elterjedt dolog, hogy a boltokban a fiúk a női részlegen, a lányok pedig a fiúk ruhái között válogatnak. A cipők esetében a vászon tornacipők nagyon divatosak, bizonyos márkák pedig kifejezetten. Eszter azonban hangsúlyozza, hogy ha van olyan alkalom, amikor ki kell öltözni, akkor a lányok szeretik elővenni a magas sarkút és kifejezetten csinos, alkalmi öltözetre váltani a hétköznapi utcai fazont. A fürdőruhák tekintetében újra elfogadott a bikini, hiszen a „body love” mozgalom lassan eléri hatását és ennek következtében a tini korosztály már nem szégyelli a testét és szívesen hordja ezeket a fazonokat.

A nyár kedvence a mullett és a wolf cut

Eszter beavatta portálunkat abba is, hogy a hajak tekintetében most nagyon menő divat fiúknál és lányoknál egyaránt az úgynevezett mullett és kifejezetten a lányoknál a wolf cut hajvágás. A magyarul farkasvágás nevet viselő frizura a nyár nagy trendje. Ez egy rétegzett, erősen tépett, általában félhosszú fazon, amely a fej felső részén szélesebb, nagyobb volumenű, mint alul. Nagyon vagány hatást kelt, dúsabbnak mutatja a hajat, és formázni is könnyű. A fiúk abszolút kedvence pedig a a mullet frizura, ami a nyolcvanas évek focistafrizuráját idézve tarol már jó ideje a frizuratrendek között. Nincs új a nap alatt, hiszen ezt a frizurát a zenész, énekes ikon David Bowie is több formában használta.

Egy fiúnak is fontos a stílusos megjelenés 

Tóth Zalán tizenhét éves fiú véleménye is az, hogy a fiúknál is abszolút elfogadott a kényelmes viselet sokan járnak farmerben, de az se ritka, hogy valaki melegítőnadrágban megy iskolába. Zalán véleménye, hogy nem feltétlenül kell márkás cucc ahhoz, hogy valaki jól öltözködjön. Személy szerint, nála nagyon fontos, hogy jól nézzen ki, ezért a bő farmereket részesíti előnyben, ehhez egyszerűbb letisztult színeket fekete-fehér felsőket választ. Ami számára nagyon fontos, hogy az összeállított szettje az általa viselt cipőhöz passzoljon, színben és stílusban egyaránt. Zalánnak hosszú haja van, de szinte mindig hord egy olyan sapkát, ami az öltözékét jól kiegészíti.

lány divat női
A lányok lezser ruhákban járnak Fotó: Shutterstock
Fotó: Re_sky

Az idősebbeknél hódítanak a nagy virágmotívumok 

Kishonthy Csilla stílusszakértő véleménye, hogy az idősebb generációknál is van most egy ilyen trend, hogy a lazaság hódít. Személyiségfüggő és egyénfüggő, hogy kinek mi a fontos, valaki a csinosabb, elegánsabb megjelenést, más a kényelmet választja inkább. A bő holmik nyáron egyébként is praktikusak, mert szellősek és nem tapadnak a bőrhöz. Most azonban egyértelmű divathullám, hogy bővebbek, a nadrágokban, a zakókban a hetvenes, nyolcvanas évek köszönnek vissza. A stílusszakértő hozzáteszi, hogy ez azért nem mindenkinek áll jól, de ugye nem biztos, hogy ez az illetőt zavarja. Színekben nyáron általában előtérbe kerülnek az élénk színek, amelyek az úgynevezett bázis színekhez - bézs, pasztell, szürke, világoskék - nagyon jól passzolnak. Nagyon divatosak most a nagy virágmotívumok. A legkényelmesebbek ilyenkor a pamut és a len anyagok, ezeknek a hátránya azonban az, hogy gyorsan gyűrődnek. A fürdőruhák szempontjából érdemes az egybeszabottakat választani, mert nagyon stílusosak és az alakot is jól formálják. Egyre népszerűbbek a strandruhák, amik praktikusak is lehetnek, hiszen csak felkapjuk a fürdőruhára és így beülhetünk akár egy vendéglátóhelyre is. Nyárra mindkét nemnél nagyon jó választás lehet a mokaszin. A hölgyek nyugodtan választhatnak még balerinacipőt, illetve lapos szandált, amelyet mostanában gyöngyökkel, strasszokkal és virágokkal tesznek elegánssá. A férfiaknál nagyon divatos lehet a galléros póló, ami egy picit elegánsabb, akár szabadidőben, akár programra is fel lehet venni. A nadrágok esetében a térd fölé érő rövidnadrágok jól hordhatóak és stílusosak is, övvel és egy jó mokaszinnal kiegészítve divatos megjelenést kölcsönöz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában