Bűnmegelőzés

2024.06.02. 09:00

Ütős videót készített a MÁV

A graffitik ellen kampányolnak.

Boon.hu

A rongálás bűncselekmény

Fotó: MW

Egy család várakozik a pirosnál, hogy elmenjen a vonat. Tagjai különböző tevékenységekkel foglalják el magukat. Csak egy idő után látszik, pontosan mik is ezek.

Évente több mint 100 millió forint kárt okoznak a rongálók MÁV-VOLÁN-csoport járműveiben – írják közleményükben. A vonatok, Volánbuszok és HÉV-ek megrongálása is bűncselekménynek minősül. Az elkövetett károkozások nemcsak az utasok környezetét, körülményeit teszik láthatóan rosszabbá, de fennakadásokat okozhatnak a közlekedésben, hiszen a sérült járműveket a helyreállítás idejére ki kell venni a forgalomból. A MÁV-VOLÁN-csoport a rendőrséggel közösen azon dolgozik, hogy a tetteseket mielőbb elfogják, ebben nagy segítséget nyújthatnak a fedélzeti kamerák felvételei. Tavaly egy személy 2,4 millió forintos kárt okozott a MÁV-START 17 kocsijának megrongálásával, de a rendőrséggel közös munkának köszönhetően sikerült elfogni.

MÁV-csoport graffiti ellenes kampánya (youtube.com)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában