Utazás

2024.07.27. 16:30

Közel 10 ezren választották már a vasutat az adriai nyaralásukhoz idén

Szeptember második felében iskolai osztályok kedvezményesen utazhatnak Splitbe.

Boon.hu

Már osztálykirándulásban is gondolkoznak a vasút dolgozói Fotó: MÁV-Csoport

Már több mint egy hónapja indult útjára idén az első Adria InterCity. Ez idő alatt végig közel telt házzal közlekedett a járat, de augusztus végéig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága. A nagy érdeklődésre való tekintettel, augusztusban egy többlet fekvőhelyes kocsival, nagyobb kapacitással közlekedik. Szeptember második felére speciális kedvezményt kínál a MÁV-START spliti kirándulást tervező iskolai osztályok számára.

Jól mutatja az érdeklődést, hogy a Budapestről induló járat 97 százalékos kihasználtsággal közlekedett az első hónapban, de a tengerpartról hazafelé is jelentős  volt a foglaltság. Augusztus második felében, valamint szeptemberben kedvező árakon elérhetőek még fekvő- és hálóhelyes kocsik. Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 9800 jegy elfogyott, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy több mint 70 százalékát teszi ki. A legtöbb jegyet Budapest–Split viszonylatra, a hatszemélyes fekvőhelyes családi fülkékbe vásárolták, több mint két ezret. A foglalt helyek 45 százaléka a hatszemélyes, több mint negyede a négyszemélyes fekvőkocsikba, míg ugyancsak negyede a hálókocsikba szól.

Akik augusztusban vagy szeptemberben tervezik meglátogatni a horvát tengert vonattal, számukra jó hír, hogy még kedvezményes helyek is elérhetők. Szeptemberben pedig a MÁV-START lehetőséget biztosít arra, hogy az őszi osztálykirándulásnak egy izgalmas történelmi város, Split adjon otthont. A Budapest és Split között közlekedő közvetlen Adria nemzetközi éjszakai vonatra kedvezményes ajánlatot kínálnak iskolai csoportok számára. Az ajánlat szeptember 13. és 30. között érvényes 15 és 35 fő közötti osztályoknak. A kivételes kedvezményt csak a nemzetközi pénztárakban lehet érvényesíteni az iskolák által. 

Az éjszakai vonatok alapvető szerepet játszanak a nemzetközi városi turizmus és a nyaralójáratok erősítésében Európában, az utasaik száma évről évre jelentősen nő. A MÁV-START által a nyári szezonban Budapest és Split között üzemeltetett Adria InterCity népszerűsége is évről évre fejlődik, egyre többen választják ezt a vonatot a nyaralásukhoz.

Last minute jegyek

Jegyeket a MÁV applikáción keresztül és az Elvira felületén a jegy.mav.hu oldalon lehet vásárolni. Érdemes a MÁV-START közösségi médiás oldalait is követni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában