Anno

2024.07.20. 12:00

Hét- és nyolcéves fiúk dohányoztak, csaknem leégett a ház

Nyáron égették el a téli tüzelőt, számolt be a történtekről hatvan éve az Észak-Magyarország. Arról nem írt a lap, hogy milyen büntetést kaptak.

A tűz a tetőszerkezetet is elérte

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Veszedelmes tüzet okoztak a cigarettázó gyermekek, ezzel az alcímmel jelent meg egy cikk az Észak-Magyarországban 1964. július 22-én, azaz 60 évvel ezelőtt.  Nem is egy, hanem két tűzesetről szólt az írás. Mindkét helyen a téli hónapokra tárolt tüzelő égett el. 

Az első eset Miskolcon, a Petőfi utca 24, számú házban történt, ahol dr. L. L. hét és nyolc éves gyermeke okozta a tüzet. A két fiú, szülei távollétébe, gyufát és cigarettát szerzett, és a fáskamrában hódolt a dohányzás szenvedélyének. A nagy fáskamrában tüzet fogott a télire tárolt tüzelő, s még szerencse, hogy a kocadohányosok első rémületük után szóltak a nagypapának, aki értesítette a tűzoltóságot.

A tüzet idejében sikerült eloltani, mielőtt átterjedt volna a szomszédos lakóépületekre, írta 60 éve az Észak-Magyarország, arról nem szól a hír, hogy a hazaérkező szülők hogyan reagáltak a történtekre.

A másik eset Hernádnémetiben történt, a Jókai utca 12. szám alatt.  Az úttest mellett lévő napraforgó szárból készített, szalmával fedett csűr égett le, amelyben szintúgy tüzelőt tároltak, mint az első esetben. A miskolci tűzoltók gyors segítségének köszönhető, hogy az égő csűr közelében lévő két nagy szénakazal és két lakóház nem lett a tűz martaléka. A tüzet egy gondatlanul eldobott cigarettavég okozta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában