Mutatjuk

2024.07.31. 07:00

Augusztustól ezen a területen is fizetni kell a parkolásért Miskolcon

Az új fizető parkoló a sárga zónába fog tartozni, és óránként 260 forintot kell fizetnie annak, aki az adott helyen szeretne várakozni, parkolni gépjárművével.

Szaniszló Bálint

Fizető parkolóra figyelmeztető tábla Miskolcon

Fotó: Bujdos Tibor

Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén járművel történő díjköteles várakozás szabályairól szóló 9/2024. (IV.22.) önkormányzati rendelet értelmében 2024. augusztus 1-jétől a József Attila utcai felüljáró alatti 4904 helyrajzi számú terület (József Attila utca 9. - Gömöri pályaudvar - József Attila utca 10. szám által határolt terület) válik díjköteles parkolóvá.  

Az új fizető parkoló a sárga zónába fog tartozni, és óránként 260 forintot kell fizetnie annak, aki az adott helyen szeretne várakozni gépjárművével. Mintegy 70 parkolóhelyről van szó.

Rendelkezések egész sora 

Tavaly végén elfogadott előző rendeletmódosítás szerint fizető parkolóvá vált a Zombori utca, a Szeles utca Hatvanötösök utcája és az Eperjesi utca közötti szakasza, a Katowice utca a Szentpéteri kapu 77.-99. közötti ki-behajtótól a Katowice utca 6. melletti garázssor közötti területe, valamint a Budai József utca a Görgey Artrúr utca és a Király utca közötti szakaszon. 

Mint portálunk megtudta, az említett területek fizetővé tételét a lakosság kezdeményezte. Mind a négy terület az úgynevezett sárga zónás parkolóövezetbe tagozódott be. 

Az elmúlt intézkedései egyben azt is jelentették, hogy a miskolci belvárosban és környékén szinte egyáltalán nem lehet ingyenes pakolási lehetőséget találni. 

A miskolci parkolási rendelet módosítása az elmúlt hónapokban, években több alkalommal is szerepelt a miskolci közgyűlés napirendjén. Például a parkolási díjat is emelték már ilyen-olyan módon.

Online vásárolható bérlet 

Az új parkolóbérletek megvásárlásához nem szükséges személyesen megjelenni a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, mert azok online felületen, előzetes regisztrációt követően - gyorsabban és könnyebben - is megválthatók a varosgazda.hu weboldalon.  De beszerezhető személyesen is a parkolóbérlet a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. parkolási ügyfélszolgálatán (Széchenyi I. utca 20., a Miskolci Nemzeti Színházzal szemben).

 Parkolási ügyfélszolgálat: hétfő, kedd, csütörtök 8:00 - 16:00, szerda 8:00 - 18:00, péntek 8:00 - 12:00. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában