Nyári szünet

2024.07.12. 16:00

Balesetveszélyesek-e a játszóterek? (fotókkal)

Itt a nyári szünet és ilyenkor a kisgyermekes szülők szívesen veszik az irányt egy-egy közterületen található játszótér felé. A kicsikbe rengeteg energia szorult, kúsznak, másznak, rohangálnak, sokszor maguktól is megsérülnek de sajnos olyan eset is előfordul, hogy a nem megfelelő játszótéri eszközök okoznak komoly balesetet.

Galambos Eszter

Leszakadt hinta az egyik miskolci lakótelepen

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A szülők agyában sokszor fel sem merül, hogy azok az eszközök amelyeket a játszótereken használnak a gyermekek, valamilyen balesetet okozhatnak, ha nem megfelelően vannak karbantartva. Kicsit körbejártuk a játszótereket, és láttunk ezt-azt: kilazult gerendákat, kiálló szögeket, eltört rácsokat, leszakadt láncokat. Ezek mind azt bizonyítják, hogy vannak környezetünkben balesetveszélyes játszóterek. Felmerül ilyenkor bennünk a kérdés, hogy mit tehetünk ha azt tapasztaljuk, hogy játék közben gyermekünk testi épsége veszélyben van.

Az észlelt hibákat a Városgazda felé lehet jelezni

Kérdéseinkkel a miskolci városháza sajtó, kommunikációs és városmarketing osztályához fordultunk, akik továbbították azokat a játszóterek karbantartását végző Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nek. A következő választ kaptuk.

„Csak a szabványoknak megfelelő közterületi játszótér épülhet az országban bárhol, így Miskolcon is, ezeknek kell garantálnia a gyermekek biztonságát rendeltetésszerű használat esetén. A játszóterek ellenőrzését havi rendszerességgel végzik a feladattal megbízott szakemberek. A hibás és megrongált eszközök javítása folyamatos és a pótláshoz beérkező anyagok függvényében kerül sor a javításra. A szülők által észlelt hibákat a Városgazda weboldalán lehet bejelenteni.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában