Elismerés

2024.07.29. 09:00

Évtizedekig Tiszaújvárost szolgálták, most kitüntették őket

Nyugállományba vonulása alkalmából újabb három személy vette át a képviselő-testület által adományozott Tiszaújváros Szolgálatáért Díj kitüntetést.

Boon.hu

Tóth Ferenc 42 évig dolgozott Tiszaújváros köznevelésében és közművelődésében

Forrás: tiszaujvaros.hu

Tiszaújváros önkormányzata a  Tiszaújváros Szolgálatáért Díjjal ismeri el azoknak a munkáját, akik évtizedeken át szolgálják a várost. Ezúttal hárman kapták meg a kitüntetést - tudtuk meg a tiszaujvaros.hu tudósításából.

Kolyankovszky Istvánné takarítónő 

1977-ben végezte el az eladói szakmunkásképző iskolát. Ezt követően eredeti szakmájában dolgozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. 1996-tól a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Óvoda lelkiismeretes takarítónője volt nyugdíjba vonulásáig, fenntartóváltásoktól függetlenül. A munkában eltöltött évtizedek alatt a rábízott feladatokat teljes körűen átlátva, szorgalmasan, nagy precizitással végezte. Munkaköri feladatait kellő önállósággal, kolléganőivel összehangoltan látta el, kötelezettségeit lelkiismeretesen, tudásának, tapasztalatának átadásával teljesítette. Helyettesítési feladatok esetében is szívesen helytállt. Besegített a postázási és kézbesítői feladatok ellátásába is. Az intézményben adódó esetleges rendkívüli munkavégzés során is maximálisan számíthatott rá az intézmény vezetése. A munkavégzéséhez szükséges higiéniai előírásokat ismerte és alkalmazta, tiszta, komfortos környezetet biztosítva az iskola tanulóinak és pedagógusainak. Tiszaújváros közszolgálatában végzett, közel 28 éves, kimagasló színvonalú, lelkiismeretes munkájának elismeréseként „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj" kitüntetésben részesült.

Vatta Pál lakatos 

1973. december 17-től kezdett el dolgozni a Városgazdálkodási Vállalatnál, mint lakatos, majd a gazdasági társaságok átalakulását követően, 2004. július 1-jétől a TiszaSzolg 2004 Kft.-nél látta el munkakörét. Munkája során a rábízott feladatokat mindig körültekintően és lelkiismeretesen végezte. Kiváló kapcsolatot épített ki vezetőivel, kollégáival. Részt vett a társaság által végzett karbantartási, felújítási és beruházási munkák kivitelezésében. 

Vatta Pál 1973 óta szolgálta Tiszaújvárost 
Forrás: tiszaujvaros.hu

A hőközpontok, hőfogadó-állomások üzemeltetése, illetve korszerűsítése, valamint a fogyasztói bejelentések kivizsgálása, illetve a jelzett problémák megoldása során precíz, gyors, segítőkész munkavégzés volt rá jellemző. Szükség esetén készséggel vállalt többletfeladatokat is. Kollégáival és a társszervekkel munkakapcsolata zökkenőmentes. Pozitív személyiség, ismereteit szívesen megosztotta a hozzáforduló új kollégákkal. Tiszaújváros közszolgálatában végzett, több mint 50 éves, kimagasló színvonalú, lelkiismeretes munkájának elismeréseként „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj" kitüntetésben részesült.

Tóth Ferenc művelődésszervező  

Pedagógusi pályafutását 1982 augusztusában a 6. számú Általános Iskolában kezdte. 1988-tól 1993-ig közművelődési szakemberként dolgozott a művelődési központban, ahol rendezvényszervezői feladatokat látott el. Ezt követően 2007-ig a Polgármesteri Hivatalban az Oktatási, Közművelődési és Sport Irodán közművelődési és sport munkatársként végezte feladatait. Előkészítette a szakterületével kapcsolatos önkormányzati testületi előterjesztéseket, az intézményvezetői állások betöltéséhez szükséges pályázatokat, közreműködött a város kulturális- és sportrendezvényeinek koordinálásában, köztéri szobrok, emléktáblák elhelyezésével kapcsolatos feladatok végrehajtásában. Szakterületéhez kapcsolódó javaslatokat tett, véleményezett, információt szolgáltatott, ellenőrzött. A művelődési központba 2007-ben került vissza, ahol művelődésszervező beosztásban tevékenykedett. Feladatai közé tartozott többek között a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, az intézményt érintő jogszabályok változásának figyelése, valamint a képzőművészeti kiállítások előkészítése, lebonyolítása. A művelődési központ kiállítóhelyein, különös tekintettel a Városi Kiállítóteremben olyan hazai és nemzetközi képzőművészeti, iparművészeti, fotóművészeti tárlatok nyíltak, melyek országos elismertséget hoztak Tiszaújváros képzőművészeti életének. Közreműködésével alakult meg a Tiszaújvárosi Képzőművész Kör, melynek szakmai munkáját tagként is segíti. A szakkör 2022-ben felvette a Pataki János Képzőművész Kör nevet. Jól képzett, megfontolt, elkötelezett szakember. Feladatait magas szakmai színvonalon látta el. A kollégákkal, a művelődési központot látogató közönséggel, az intézmény partnereivel közvetlen kapcsolatot ápolt. A képzőművész társadalommal való kapcsolattartása példaértékű. Tiszaújváros köznevelésében és közművelődésében kiemelkedő, magas szintű felelősségérzettel és hivatástudattal végzett, több mint négy évtizedes szakmai munkája elismeréseként „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj" kitüntetésben részesült. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában