Ötpróba

2024.07.18. 16:00

Fejtörő az öt karika jegyében

A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a párizsi játékok megnyitója előtti héten kerülnek ki az intézmény honlapjára és egészen augusztus közepéig várják a helyes megfejtéseket.

Boon.hu

Értékes nyereményeket osztanak majd ki a kvíz legjobbjai között

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Chinnapong

Hogyan kapcsolódhat a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár a hamarosan kezdődő olimpiához? Az intézmény fontosnak tartja az olimpizmus eszméjét, annak széles körben történő népszerűsítését. Ebben az évben Radványi Benedek: 1984: a kettétört olimpia című kötete kapcsán tartottak visszaemlékező beszélgetést a szerző és két vármegyei kötődésű sportoló, Winter Ilona kosárlabdázó és Pátrovics Géza súlyemelő részvételével. A könyvtár a közelgő párizsi olimpia apropóján kvízzel készül az eseményre oly módon, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei születésű, kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódó 13 kérdésre várják a válaszokat. A könyvtár helyismereti gyűjteményében az ötkötetes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei olimpiai kronológia mellett számos kiadvány segít abban, hogy minél több kérdésre megtalálják a helyes választ. A játékos kedvű olvasóknak lesz idejük mindenre, hiszen 2024. augusztus 11-ig, az olimpia utolsó napjáig várják a megfejtéseket, ám egy e-mail-címről csak egy megfejtést értékelnek. Azt elárulják, hogy nem babra megy a játék, ugyanis a sportrajongók számára értékes nyereményekért zajlik a vetélkedés. Hogy miket lehet nyerni? Az maradjon még titok, de annyi elmondható, hogy az olimpiához, valamint vármegyei kötődésű olimpikonokhoz kapcsolódnak a jutalmak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában