Kutatás

2024.07.14. 09:43

Hope és Zsivány találta meg az eltűnt baktakéki férfi holttestét

A Spider Mentőcsoport és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület együttes erővel kereste a július 9-én eltűnt férfit.

Boon.hu

Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője és Hope

Fotó: BOON

2024. július 9-én érkezett a segítségkérés egy Baktakéki családtól, hogy 64 éves hozzátartozójuk elindult a Szikszói kórházba, azonban onnan nem érkezett haza. Az encsi rendőrök nagy erőkkel minden lehetséges erőforrást beleadva keresték az eltűntet, de sajnos nem sikerült a nyomára akadni.

Alapos, aprólékos munka

A segítségkérésnek eleget téve a Spider Mentőcsoport 3 kutyával, 5 fővel és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület 1 kutyával és 3 fővel érkezett a helyszínre. Azonnal megkezdődött az alapos, aprólékos, mindenre kiterjedő helyszíni adatgyűjtés, majd a beszerzett információk alapján célirányosan folyt a keresés. 

Egy kép a kutatásról a rekkenő hőségben
Forrás: Spider Mentőcsoport

A keresésben a Spider Mentőcsoport részéről Lehoczki-Spider László Hope nevű kutyájával, Losonczi József Zsivány nevű kutyájával és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület részéről Farkas Péter, Nagy Zsuzsanna, Hudik Zsuzsanna és Zsozsó nevű kutyájuk vettek részt.

Július 13-án találtak rá

A Spider mentőcsapat napokon keresztül 40 fokos hőségben szorosan együttműködve, egymást kiegészítve az encsi és a helyi rendőrökkel gyűjtötték az információt. A kemény, de alapos munka július 13-án végül eredményre vezetett. Hope és Zsivány jelzésére sikerült megtalálni az eltűnt úr holttestét.

A Spider Mentőcsoport ezúton is szeretne köszönetet mondani az Encsi Rendőrkapitányság munkatársainak, valamint a helyi körzeti megbízottaknak lelkiismeretes munkájukért és együttműködésükért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában