Tragédia

2024.07.11. 14:05

Tokajnál fulladtak a Tiszába, a temetésükre gyűjtenek

Hárman vesztették az életüket a Tiszában július 1-én: T. László unokaöccsével és annak barátnőjével.

Galambos Eszter

Speciális mentők keresték a Tiszában eltűnteket

Forrás: Facebook, Lehoczki László Offical

Hárman vesztették az életüket a Tiszában július 1-én eddig tisztázatlan körülmények között: T. László az unokaöccsével és annak barátnőjével. A Tokaj Kincsei Egyesület gyűjtést szervezett a közösségi oldalán, ezzel szeretne segíteni T.Gábornak – T. László testvérének  – a bátyja temetési költségének fedezésében.  

A múlt héten portálunk is hírt adott a Tokajnál történt tragédiáról. Kedden, július 2-án, délelőtt érkezett bejelentés a rendőrséghez, miszerint három személy eltűnt a Tisza folyóban. Akkor azt tudtuk meg, hogy az egyik eltűnt személy hozzátartozója tett bejelentést. A rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni az eltűnteket. A férfi kutyája a parton  őrizte  az eltűntek holmiját, először nem engedett senkit a stéghez. A rendőrök, búvárok nagy erőkkel kutattak a három eltűnt után. 

Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője is posztolt akkor az esettel kapcsolatban a közösségi oldalára: a Spider Mentőcsoport két fővel, két kereső kutyával kezdte meg a kutatást. Délután Hope kutya jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta az áldozatokat, írta Facebook-bejegyzésében Lehoczki László. A három eltűnt halálát vízbefulladás okozta.

Segítő kezet nyújt az egyesület 

A Tokaj Kincsei Egyesület megrendülve az eset kapcsán úgy döntött, hogy segítséget nyújt T.Gábornak aki a bátyját, T. Lászlót, valamint a fiát, T. Dávidot egyszerre vesztette el a tragédiában. 

Mint az egyesület elnökétől, Kerekes Sándortól megtudtuk, az elhunyt László önkéntesként segítette az egyesület munkáját öccsével, Gáborral együtt. Alkalmanként szórólapozásban, pakolási munkákban vettek részt. A vezető kérdésünkre elmondta, hogy a történtek mindenkit megrendítettek.

 Azt, hogy pontosan mi történt, még senki sem tudja. 

A temetés pénteken, július 12-én lesz 10 órakor Tokajban, aki szeretne segíteni a költségek összegyűjtésében az még megteheti a Tokaj Kincsei Egyesület közösségi oldalán található számlaszámon

– mondta portálunk megkeresésére Kerekes Sándor. Hangsúlyozta, hogy osztoznak a gyászoló család fájdalmában, különösen hogy tokaji lakosról és  jó ismerősről van szó, ezért döntöttek úgy, hogy "Segítsen, hogy segíthessünk!" felkiáltással gyűjtést szerveznek.


 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában