Fejlesztés

2024.07.26. 09:00

Megújul és bővül a bánhorváti orvosi rendelő

Új épületszárnyat alakítanak ki a meglévő rendelőintézet épületéhez.

Boon.hu

Szigetelik is az épületet. Fotónk illusztráció

Fotó: Pesti Tamás

Egészségügyi infrastruktúra fejlesztése keretében közbeszerzést írt ki a bánhorváti önkormányzat a meglévő orvosi rendelő fejújítására, korszerűsítésére és bővítésére. Az eljárást megindító felhívás július 24-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. A tervek szerint tanácsadó épületrész készül, a pinceszinten plusz 4 helyiség, a földszinten 31 helyiség, az emeleten 9 helyiség esetében összesen 370 négyzetméteren végeznek majd munkálatokat. 

A korszerűsítés során a meglévő épületrészen a szükséges nyílászárókat kicserélik, hőszigetelik a homlokzati falakat, új helyiségkapcsolatok alakulnak ki, az elektromos és gépészeti rendszer teljes egészben megújul és elkészül a földszint teljes belső felújítása. A bővítés a meglévő épület nyugati homlokzatán történik egy földszintes épületrésszel. A komplett épületre utólagos polisztirol hőszigetelő rendszert helyeznek. Az épület fűtéséről levegő-víz üzemű hőszivattyú fog gondoskodni. 

A felújítás során korszerűsítik a teljes ivóvíz- és szennyvízhálózat. Az épület elektromos hálózatát felújítják, új lámpatestekkel és szerelvényekkel, gyengeáramú rendszerek kialakításával. A tetőszerkezetre 5 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül. A telken belül 8 új parkolót alakítanak ki, ebből egy akadálymentes. A tervezett térburkolat területe 490 négyzetméter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában