Mementó

2024.07.01. 18:00

Az egykori miskolci filmklubokra emlékeztek

A város nagy múltú filmvetítéseinek ikonikus helyszíneit idézték fel hétfőn.

Boon.hu

Ilyen volt a Kossuth Mozi előtere egykor

Fotó: ÉM

Kerekasztal beszélgetést szerveztek hétfőn, amelynek témái Miskolc mozis múltjáról, egykor volt filmklubjairól szóltak. 

Bíró Tibor, Bokros Ferenc, Bató Dezső felidézték a város nagy múltú filmezős világát. Bíró Tibor, a CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetője az esemény kapcsán elmondta, hogy a program apropója az, hogy harminc éves lett a CINE-MIS Nonprofit Kft. „1994 július 1-én alapította az akkori városvezetés a vállalatot, amely a belvárosi mozik üzemeltetésével foglalkozik” – hangsúlyozta a boon.hu-nak . Arra is rámutatott: a most jubiláló cég szervezi a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált is.

 Ennek alkalmából hétvégén ingyenes programokkal kedveskedtünk az érdeklődőknek

 – mondta. 

A kerekasztal beszélgetésen a régebbi filmklubok szervezőikkel közösen felidézték a mozik életét és egy kisebb filmet vetítettek a Béke és Kossuth moziról. Azt is megtudtuk, hogy az elmúlt években jelentős mértékben növekedtek az érdeklődők a belvárosi mozik iránt. A résztvevők szerint ennek az oka az, hogy az úgynevezett Art mozik, filmművészeti értékekből állítják össze a vetítéseket. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál (röviden: CineFest Miskolc) hazánk vezető filmfesztiválja. A kezdetektől fogva nonprofit jellegű kulturális rendezvény. Mára a hazai filmszakma legjelentősebb eseményévé vált: jelentős nemzetközi szakmai érdeklődés kíséri, hatása hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő és mértékadó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában