Program

2024.07.07. 08:00

Rendőrök adták a tarisznyát a gyerekeknek Alsózsolcán

TARISZNYA címmel tartottak bűnmegelőzési pályaorientációs és élménypedagógiai napot.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

Az alsózsolcai Herman Ottó Általános Iskola Benedek Elek Tagiskolájában rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának saját kezdeményezésű programját.

Hogy mi is az a Tarisznya program? 

Az alsózsolcai Mákvirág Gyermekotthonban és a Százszorszép Lakásotthonban élő, az alsózsolcai Benedek Elek Iskolában tanuló állami nevelésbe vett gyermekekkel kapcsolatos gyermekvédelmi problémákra reagáló, a fiatalok bűnmegelőzési célú szemléletformálására, érzékenyítésére kidolgozott intervenciókat tartalmazó edukációs programcsomag.

Olyan módszer, amelyet a vármegye minden olyan településén, a helyi sajátosságok figyelembe vételével alkalmazni lehet majd, ahol az érintettek hasonló problémákkal küzdenek.

Közösségformálás, pozitív példa

A rendezvény lebonyolításával kiemelt célként került megfogalmazásra a gyermekek személyiségfejlesztésen túlmenően a közösségformálás, a pozitív példaállítás, a jövőkép adása, nem utolsó sorban a bizalom erősítése a rendőrség iránt, továbbá az is, hogy az esemény révén váljon még szorosabbá a kapcsolat és az együttműködés valamennyi a gyermekvédelemben érintett intézmény, szakmai szereplő és a hatóságok között, számolt be róla a vármegyei rendőr-főkapitányság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában